Zero Waste in de badkamer

#4: Zero Waste in de badkamer

In deze aflevering geven Kristof en Veerle Colle antwoorden op jullie vragen over Zero Waste in de badkamer! Beluister alle afleveringen via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Luister via:

Logo Spotify
Logo Itunes
logo google podcast

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Shownotes:

01:30 – De verbreding van de Ring rond Brussel staat voor veel partijen op de politieke agenda van de gemeenteraadsverkiezingen. Sommige partijen zoeken alternatieve en duurzame oplossingen. Meer info op de websites werkenaandering.be en verbredingvandering.be.

04:28 – Eén van de inspirerende podcasts: Welcome To The AA van Alex Agnew en Andries Beckers. Geen comedy show, maar steeds een boeiend gesprek met een interessante gast waar we veel uit kunnen leren.

04:45 – De podcast Relaas is ook een aanrader waar Kristof en Veerle graag naar luisteren. Waargebeurde verhalen. Ideaal op de fiets of voor onderweg.

05:05 – Onze favoriete podcast is (nog steeds) De Volksjury! Een Vlaamse podcast over true crime. Twee jonge vrouwen bespreken in elke aflevering een (onopgeloste) moordzaak.

16:30 – Scheer jezelf met een safety razor. Plasticvrij en eeuwig herbruikbaar.

16:57 – De mesjes van de safety razor zijn erg goedkoop en recycleerbaar. Veerle gebruikt deze van het merk Astra. Sommige kruidenierszaken, supermarkten verkopen ze. Ook in afvalarme winkels of bij barbiers zijn ze te vinden.

18:05 – Een bamboe tandenborstel kan je steeds meer vinden in natuurwinkels, biowinkels, afvalarme winkels én zelf supermarkten.

18:46 – Tandpasta is tegenwoordig verkrijgbaar in vaste vorm. Pilletjes die je verkruimelt in je mond en met je tandenborstel laat opschuimen. Op kudzu.be kan je enkele variaties vinden van o.a. het merk Georganics. Kijk ook eens of een biowinkel of afvalarme winkel in je buurt ze verkoopt.

19:37 – zelf tandpasta maken doe je met kokosolie en baking soda. Bekijk hier het receptje in een video van Kelly Eeckhaut!

https://www.youtube.com/watch?v=M9zjGUgKXBo

20:00 – Maak zelf tandpoeder op basis van groene of witte klei. Dit kan ook met salie, dat maakt de tanden witter!

20:29 – Veerle haar vriend gebruikt momenteel Solide tandpasta van Pachamamaï. Het werkt op basis van houtskool. Helaas is hij minder tevreden.

20:57 – Je kan veel afvalarme producten voor in de badkamer vinden in afvalarme winkels of op kudzu.be en levenzonderafval.nl (voor de Nederlanders) !

23:28 – Lush verkoopt shampoobars en badschuim in vaste vorm. Let op, deze producten zijn niet natuurlijk, maar wel verpakkingsarm. Ook hebben ze make up met minder verpakking.

24:37 – In het boek van Bea Johnson, ‘Zero Waste Home‘ staan enkele eenvoudige tips om zélf make up te maken! Ze gebruikt kaneel en cacao als blush en brandt amandelen om eyeliner te maken.

26:04 – Toch geen zin om zelf make-up te maken? Dan is het merk Boho een aanrader. Veerle ontdekte na de opname van de podcast het merk Zao! Te koop in biologische winkels en afvalarme winkels.

26:25 – Alternatieven voor maandverband: Herbruikbaar ondergoed en de menstruatiecup. Deze laatste gaat minstens 10 jaar mee en kan je 8 uur lang dragen.

27:20 – Je kan meer informatie vinden over de menstruatiecup en een test doen op cupkiezer.nl! Zo voorkom je de keuze van een verkeerde cup.

27:54 – Je tanden flossen kan ook afvalarm en zonder plastic. Denk aan de zijde flosdraad van georganics. Afvalarme winkels verkopen diverse alternatieven voor flosdraad en er zijn ook veganistische varianten zoals die van Nordics. In het winkelrek van biologische en natuurwinkels kan je ze ook vaak terugvinden.

30:07 – De vriend van Veerle gebruikt talgpoeder als deo met cocosolie. Hij gebruikt momenteel het merk ‘The Ohm Collection‘. Dat zijn deo’s met natuurlijke ingrediënten en veganistisch.

33:30 – Het boek van Anne Drake, ecologie op hoge hakken bevat een recept om zelf deo te maken aan de hand van zuiveringszout!

34:15 – Veerle haalde haar tips over deo maken bij Stéphanie Van Damme, home organiser van Pure.Gent. Voor meer info kan je steeds bij haar terecht of er een workshop volgen.

34:35 – Duurzaam toilet papier zonder plastic kan je vinden bij ‘Who Gives A Crap‘ . Veerle ontdekte na deze opname ook ‘The Good Roll‘, dichter bij huis. Dus schakelde ze daarop over.

36:37 – Veerle haalt ook veel inspiratie op de Instagram van Zero Waste Rebel.

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips en informatie?

Ik maakte een herbruikbare Zero Waste kalender met dagelijks een tip!

Thumb Zero Waste Kalender

2 Replies to “#4: Zero Waste in de badkamer”

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook