Stem nu op de Zero Waste Win 2022

Uit alle nominaties kozen we 5 opvallende organisaties uit die volgens ons recht hebben op extra aandacht. Proficiat aan de genomineerden. Onderaan de pagina kan je tot vrijdag 9/12 stemmen op je favoriet. De winnaar wordt bekend gemaakt dinsdag 27/12.

De 5 nominaties:

Logo Maakbar Leuven

Maakbaar Leuven

Een burgerbeweging die de herstel-economie een duw in de rug wil geven. Ze organiseren Repair Cafées, hebben een wisselstuk-centrale , experimenteren met 3D-printen, verhuren van ‘maakboxen’, geven opleidingen geven en maken digitale tools. Maakbaar Leuven is in 2022 uitgebreid met nieuwe teamleden en projecten. Het circulair hart van Leuven klopt zeker en vast in dit project.


Logo Ecofest

In 2022 kwam de festivalkoorts weer helemaal op gang. Ecofest wil ‘Zero Waste’ evenementen mogelijk maken. Organisaties als Pukkelpop, Student Kick-Off, Voodoo village, Paradise City, en vele anderen sloten zich bij hen aan. Ecofest hielp met minder afval te scoren en minder elektriciteit verbruiken, maar pakken ook gedragsverandering aan.


Logo Aquatopia

Dit nieuwbouwproject stond in het kader van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie: het zwembad wekt volledig zijn eigen energie op bij een normale werking. Aquatopia is het eerste zwembad dat regenwater omvormt tot zwembadwater. Ook binnenshuis wordt veel water en energie gerecupereerd. Het recreatieve deel met glijbanen en instructiebad opent op 17 en 18 december.


logo Klimaatcontact

Klimaatcontact spreekt van een ‘ecologische handafdruk’ die je nalaat door gesprekken te voeren over het klimaat. Ze helpen je moeilijke gesprekken te voeren aan de hand van klimaatcoaches en workshops. Daarin maken ze gebruik van klimaatpsychologie. Klimaatcontact is een ‘safe space’, een plek om ervaringen en gedachten te delen. Want de klimaatverandering raakt ons ook mentaal.


Plussize Closet Sale Belgium

Plussize Closet Sale Belgium organiseert 2de hands kleding evenementen voor een maatje meer. De doelgroep wordt vaak vergeten in duurzame organisaties. Gepaste 2de hands kleding vinden is niet altijd evident. Deze dames staken de handen in elkaar en organiseerden hun eigen Plussize Closet Sales in 2022. Met succes, want ook in 2023 staan er nieuwe closet sales op de agenda.


De stemming is gesloten.

Luister dinsdag 27/12 naar onze podcast. Dan maken we de winnaar bekend.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook