#upcycle: Wat nu met die Rode Duivels merchandise?

Het had niet mogen zijn! Onze Rode Duivels hebben het niet gehaald. Hierbij eindigen al die spannende avonden vol zwart-geel-rood en moeten we iets anders aanvangen met onze verzameling aan Belgische merchandise. Toeters, bellen, vlaggen, banners,… de rode duivels hebben overal hun hoofd op gezet. Stop je alles in de kast om 2 of 4 jaar later opnieuw boven te halen? Wetende dat je dan opnieuw een vlag, sleutelhanger of een trompet van de Rode Duivels zal krijgen in de winkel? Breng je ze naar de kringloopwinkel? Wetende dat ze daar op dit moment overladen worden met duivelse spullen die ook zij niet verkocht krijgen? Ik geef enkele tips om die prularia toch nog te kunnen gebruiken. Let wel op: ga over 2 of 4 jaar niet opnieuw in op alle spaaracties, of we zijn weer bij af.

#1.Rode Duivels T-shirt wordt totebag

In een handomdraai is jouw t-shirt een handige zak om afvalarm te winkelen.

WK vlag wordt slinger

#2.Vlag wordt een écht feestartikel

Snij uit het gele en het rode stuk van onze nationale vlag enkele driehoekjes en je hebt de vlaggetjes van een feestslinger. Het overige zwarte deel kan je gebruiken als “furoshiki“, een techniek om geschenken mee te verpakken. Geef toe, hoe fancy is zwart? Je cadeautje straalt meteen luxe uit!

WK pruik wordt schuursponsje

#3.Pruik wordt schuursponsje

Verknip de pruik zodanig dat je het gele, rode en zwarte stuk afzonderlijk hebt. Knoop de losse kanten van je stukjes pruik stevig aan elkaar of naai het vast. Je hebt nu een handig sponsje om te schuren!

WK trompet wordt kandelaar

#4.Trompet wordt kaarsenhouder

Geef je trompet een nieuw laagje verf en zet hem overeind. Gebruik kaarsvet om je kaars mooi rechtop te houden op de nieuwe kandelaar.

#5.Glas wordt tandenborstelhouder.

Gebruik een touw om de WK-geschiedenis van je glas te verbergen. Kleef het touw om het glas heen. Dat kan in een mooie figuur, maar ook gewoon netjes alsof je ze oprolt. Hoe dikker het touw, hoe minder breekbaar het glas wordt. Zo is het ideaal om te gebruiken in de badkamer.

WK banner wordt handtas

#6.Banner wordt handtas

Een grote leren, waterdichte banner is nog perfect herbruikbaar. Wat dacht je van een fancy, unieke handtas bijvoorbeeld? Kan leuk zijn als workshop op een personeelsdag of met de hele familie.

Natuurlijk weet iedereen die afval wil besparen dat hij op het eerste zicht zo’n prularia niet in huis probeert te halen. Door spaaracties te weigeren, bijvoorbeeld. Op die manier hoef je niet om de 2 à 4 jaar je gadgets van de rode duivels te ontspullen. Als het weer zover is, probeer dan doelbewust jouw rode duivel spullen te selecteren. Weiger de nieuwe vlag bij je bak bier en hergebruik die van vorig jaar gewoon opnieuw, normaal blijft die wel dezelfde kleuren behouden. Jaarlijks verkoopt ook de kringwinkel vlaggen, T-shirts en trompetten van afgelopen jaren.

Wil je echt helemaal zero waste gaan? Ga voor herbruikbare vlaggen in plaats van ballonnen, versier de tafel met zwarte druiven, kaasjes en tomaatjes om de driekleur gezellig te consumeren en vooral te genieten van het feest!

Meer tips en informatie?

Ik maakte een herbruikbare Zero Waste Kalender en in de Zero Waste Podcast kan je terecht voor heel wat antwoorden op je vragen dankzij experts.

Thumb Zero Waste Kalender
logo zero waste podcast small

2 Replies to “#upcycle: Wat nu met die Rode Duivels merchandise?”

  1. mijn pruik pluist wat teveel om er een schuurspons mee te maken… anders dreig ik al dat polyester door de afvoer te moeten spoelen.. niet ok. Ik ga hem dus toch maar bewaren voor over 2 jaar ?

    Heb je nog leuke ideetjes voor een sjaal?

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook