Zero Waste podcast mei plasticvrij

#22: Mei Plasticvrij (Gast: Ineke Van Nieuwenhove)

Binnenkort start de actie ‘mei plasticvrij’. Hoe zal dit plaatsvinden met de huidige coronamaatregelen? Kunnen we wel zo plasticvrij blijven als we willen? Kristof en Veerle vragen het aan de organisator, Ineke Van Nieuwenhove.

Beluister alle afleveringen via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Deze aflevering werd gesteund door Kudzu.be. Wil jij ook steunen? Neem dan contact op.

logo kudzu webshop

Deze aflevering werd gesteund door Kudzu.be.

Wil je ons ook steunen? Dan zetten wij jou in de kijker. Neem contact met ons op.

Shownotes:

00:40 – We hebben nu instagram én facebookpagina: Volg ons op sociale media!

01:51 – Wetenschappers slaan alarm: ‘Droogte is een sluipmoordenaar’: Artikel waarnaar verwezen wordt ivm het grondwater dat op geraakt. (Volkskrant)

01:51 – Natuur en landbouw hebben nu al onder de droogte te lijden: Artikel over de droogte en het gevolg hiervan (Vrt.nu).

04:24 – Frisdranken kan je ook zelf maken. Bekijk hier het recept om zelf cola te maken op mijn website.

06:07 – www.watertelt.be: Veerle berekende hier haar watervoetafdruk. Hieronder kan je deze zien. Wat kom jij uit? Bereken het zelf op deze site!

watervoetafdruk watertelt.be voorbeeld 3830 liter per dag

11:27 – Het klokhuis van een appel is ook zwerfvuil. Gooi het dus niet in de struiken of op straat.

17:30 – Siliconen bakmat: Kan je bijvoorbeeld vinden in de Hema , Aveve of een hobbywinkel met bakmateriaal.

18:50 – Mei Plasticvrij: Op deze website kan je alle informatie vinden.

22:20 – David Attenborough blijft zich inzetten tegen de (plastic) vervuiling van onze planeet aan de hand van documentairefilms die iedereen achterover blazen.

27:40 – Øhne: de winkel waar Kristof en Ineke nog steeds afvalarme boodschappen doen. Deze winkel is te vinden in Gent, Aalst, Zwalm en binnenkort ook in Nevele!

29:20 – De ambassadeurs van Mei Plasticvrij 2020!

30:20 – Anne Drake: Mede ambasadeur van Mei Plasticvrij. Ze was al eens te gast bij ons. Beluister hier die aflevering.

30:20 – Eco-Tours met Emilia: Een andere ambassadeur van Mei Plasticvrij. Check zeker haar eco-tours! Boeiend en leerrijk. Ook zij kwam al eens voor in onze aflevering met geschenktips.

30:20 – Laura From The Desert: Nog een ambassadeur van Mei Plasticvrij die instagram gebruikt om mensen te motiveren afval te minderen én te rapen! #trashfreetuesdays

37:27 – De Billiecup: een ander project van Ineke waar ze de strijd tegen wegwerpbekers aan gaat door herbruikbare koffiebekers met waarborg op de markt te brengen.

42:00 – Netwerk Bewust Verbruiken: helpt je op weg met duurzame organisaties, projecten en tips die je kan waarmaken in je eigen omgeving.

51:31 – Anders Winkelen: de afvalarme winkel waar Veerle regelmatig boodschappen doet in Vilvoorde.

58:06 – Moederdag bij Olefacio: Veerle is fan van deze duurzame producten. Gebruik tot eind mei de kortingscode COLLE10 en krijg -10% korting op hun producten. Ideaal voor moederdag of om te schenken aan een andere geweldige vrouw.

01:00:05 – Maatregelen over zwerfvuil rapen: Lees hier de maatregelen die genomen zijn ivm zwerfvuil rapen tijdens de quarantaine.

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je ook een blog volgen met tips en ervaringen. Om iedereen op weg te helpen maakte ik een boek met 366 Zero Waste tips.

1 Reply to “#22: Mei Plasticvrij (Gast: Ineke Van Nieuwenhove)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook