Zero Waste Podcast over reizen met vliegtuig

#10: Zomer Zonder Vliegen (gast: Toby Lauwerier)

Veerle en Kristof hebben Toby Lauwerier te gast. Vorig jaar starte hij met enkele vrienden het project “Zomer Zonder Vliegen“. Hiermee willen ze op een positieve manier de mensen aanraden om minder vaak het vliegtuig te nemen. Een gesprek over de impact van vliegreizen en alternatieven. Zullen we ooit CO2 neutraal kunnen reizen? Op deze pagina kun je alle links terug vinden die we bespraken in de podcast. Aflevering gemist? Beluister ons via Soundcloud , Itunes, Spotify , google podcast of Youtube.

logo kudzu webshop

Deze aflevering werd gesteund door Kudzu.be.

Wil je ons ook steunen? Dan zetten wij jou in de kijker. Neem contact met ons op.

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Shownotes:

01:28 – Modest – De nieuwe verpakkingsarme winkel in Oostende. Open vanaf mei!

3:40 – Zomer Zonder Vliegen – Deze organisatie toont interessante, alternatieve reizen. Op een positieve manier trachten ze mensen stil te laten staan bij de ecologische voetafdruk van vliegreizen.

3:40 – The Road Back to Istanbul  – Het persoonlijke blog van Toby Lauwerier, waarop je ook zijn manifest kan vinden.

11:21 – De open brief aan Geert Noels – Zomer Zonder Vliegen weerlegt in deze post zin per zin een artikel van Geert Noels dat veel stof deed opwaaien.

12:30 – Impact van vliegen maar een bijzaak? – Ook Pieter Boussemaere reageerde op het artikel van Geert Noels.

19:09 – Greentripper – Een site waar je de CO2 uitstoot van je reis kan compenseren. CO2 neutraal bestaat niet helemaal dus bespreken we dit kritisch in de aflevering.

23:18 – Stay Grounded – Netwerk van burgerbewegingen die de impact van het vliegverkeer in kaart te brengen en dit proberen aan te pakken.

34:16 – Stasher Bag Voor wie op roadtrip gaat en op een compacte manier voedsel wil mee nemen met zo weinig mogelijk afval kunnen deze zakjes een oplossing bieden!

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Ik ontwierp een herbruikbare Zero Waste Kalender met 366 tips. Die kan je hier bestellen.

Thumb Zero Waste Kalender

2 Replies to “#10: Zomer Zonder Vliegen (gast: Toby Lauwerier)”

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook