Zero Waste Workshops

Zero Waste Workshops en lezingen

Ik heb besloten om voorlopig geen nieuwe lezingen of workshops meer aan te nemen. Informatie en nieuwe inzichten deel ik nog steeds via mijn podcast. Die kan je gratis beluisteren op je favoriete podcast app.

Wil je graag nog een lezing bijwonen? Kijk dan in de kalender waar ik nog langs kom.

Meer tips en informatie?

Thumb Zero Waste Kalender
logo zero waste podcast small

In mijn herbruikbare Zero Waste Kalender en via mijn Zero Waste Podcast krijg je nog meer tips!

10 Replies to “Zero Waste Workshops en lezingen”

  1. Hoi, ik heb juist een vraagje. Hoeveel kost zo’n workshop eigenlijk? Groetjes

    1. Dag Mia, voor de prijzen stuur je best een mailtje, dan krijg je een overzicht en bespreken we je keuze.

  2. Hey Veerle, ik ben een collega van je zus. Ik ben momenteel op kamp met jongeren en ben verantwoordelijk voor de logistiek. Ik word zot van al het verpakte eten (ook voor grote aantallen) en de goedkope plastieken sfeermakers voor bvb de voetbal. Sfeer is belangrijk dus laat ik me toch weer vangen in de Action. Heb je tips hoe ik en mijn organisatie dit kunnen aanpakken? grtjs an

    1. Dag An, dat is meteen een boterham. Eigenlijk zou ik gewoon op het kamp eens een kijkje moeten nemen en samen naar oplossingen zoeken als coach. In de logistiek van evenementen en bv. kampen wordt vaak gegrepen naar “ecologische”, maar toch “wegwerp” middelen. Niet meteen de ideale oplossing. Nieuwe producten produceren = afval produceren. Tracht dus zo weinig mogelijk nieuwe dingen aan te kopen. Op ons kamp moest je zelf je bestek en borden en beker mee nemen die je na het eten afwaste. Als je op de kampplaats drinkbaar water hebt uit de kraan, weiger dan water uit plastic flessen en moedig de leiding en de jongeren aan om van de kraan te drinken of een drinkbus te gebruiken. Probeer afspraken te maken met de kookploeg om voor lokale groenten te gaan en zo vers mogelijk te koken om verpakking te vermijden. De sfeermakers voor voetbal? 🙂 Kijk ook hier of je niet iets kan gebruiken dat je al hebt of ergens al gratis bij gekregen hebt. Ga voor katoenen vlaggen ipv ballonnen, een rode t-shirt uit de kringwinkel is even ok als die van dit jaar, weiger de vlag bij een bak jupiler als je er al 7 hebt, leg zwarte druiven, kaas en tomaatjes op de tafel in deze volgorde. (heb je hem?) Probeer zoveel mogelijk te doen met wat je al in huis hebt. Een oud rood laken kan wonderen doen nu…Je moet maar kleine aanpassingen doen en de feestvreugde niet bederven door alles gewoon te weigeren. Ik maak binnenkort een blog over wat je met die spullen kan doen na het WK… 🙂 Succes!

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook