Promo verleiding

Zero Waste Tip: Negeer promo’s

Black Friday

Black Friday is inmiddels al helemaal overgewaaid van Amerika naar Europa. Dit lijkt wel op een groot commercieel feest waarop we allemaal gepusht worden om spullen te kopen. Want ze zijn deze periode goedkoper dan ooit. Voor we het weten zitten we weer met een heleboel spullen die we totaal niet nodig hebben.

Buy nothing day

Sla jij ook Black Friday over en vier je liever “Buy Nothing Day“? Ideaal om eens stil te staan bij de onnodige dingen die je aankoopt, alleen maar omdat er korting op is. Het is niet omdat de winkel opruimt, dat jij die rommel in huis moet nemen!  Negeer promo’s en kortingen. Zo spaar je pas écht geld uit!

Het is niet omdat de winkel opruimt, dat jij die rommel in huis moet nemen!  Negeer promo’s en kortingen. Zo spaar je pas écht geld uit!

Overmatig en nutteloos koopgedrag.

Hoeveel van deze spullen stof je maandelijks af zonder dat ze gebruikt werden? Zou je ze liever gewoon niét afstoffen? Hoeveel van die keukenhulpjes haal je liever niet uit, omdat ze helemaal achteraan zitten in de kast? Zou je niet liever het wafelijzer wegdenken en het 1 keer per jaar lenen van je tante die het op een zichtbare plaats heeft staan omdat ze wél maandelijks wafels bakt? Buy Nothing Day speelt in op het overmatige, nutteloze koopgedrag. Al deze spullen dragen bij aan een gigantische afvalberg. Want nutteloze spullen worden ook allemaal geproduceerd. Daarvoor hebben we grondstoffen nodig en die raken op of vervuilen onze aarde.

Laat je inspireren, niet alleen op “black friday”, maar dagelijks en verklein op die manier het afval dat je achterlaat op deze planeet. Weersta de verleidingen en succes!

Meer tips en informatie?

Thumb Zero Waste Kalender
logo zero waste podcast small

In mijn herbruikbare Zero Waste Kalender en via mijn Zero Waste Podcast krijg je nog meer tips!

2 Replies to “Zero Waste Tip: Negeer promo’s”

  1. Goed punt, maar ik ben wel nog altijd heel blij met m’n wafelijzer/croque monsieur machine (2-in-1, dan spaar ik één toestel uit).

    1. Ik haal voorbeelden aan uit mijn eigen ervaringen. Jij zit dan bv in de rol van de buurvrouw bij wie ik terecht kan om dat handige ding 1 keer in het jaar te lenen?

      Bedankt voor je optimistische reactie!

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook