Zero Waste klimaatjongeren

#8: The Next Generation

Veerle en Kristof hebben het in deze aflevering over de toekomst en onze volgende generatie. Hoe gaan jongeren om met het thema afval? Zijn ze zich bewust van hun impact? Wat met de klimaatspijbelaars? Zijn we bereid om een deel van hun luxe op te geven? Hoe waren Veerle en Kristof zelf als tiener? De samenvatting en interessante links uit de podcast zijn te vinden op deze pagina. Je kan ons beluisteren via Soundcloud , Itunes, Spotify of Youtube.

Onze partner van deze aflevering is Kudzu.be

logo kudzu webshop

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Shownotes:

Grutterij Ruddervoorde: Nieuwe afvalarme winkel in België.

Soubry: Dit bedrijf uit Roeselare verkoopt pasta en zet zich bewust in op minder verpakking.

Havermout zonder plastic verpakking: Voor wie geen afvalarme winkel in de buurt heeft: havermout kun je eenvoudig in karton zonder plastic kopen: bv. het merk Quaker.

Biologisch afbreekbare zakjes: Biologisch afbreekbare zakjes zijn niét echt biologisch afbreekbaar…

Greta Thunberg Speech: Dit meisje spijbelt voor een beter klimaatbeleid en heeft iedereen geraakt met haar speech op COP24.

ICPP: The Intergovernmental Panel on Climate Change houdt al jaren alle wetenschappelijke feiten en cijfers bij over klimaatveranderingen. Al jaren slaan ze alarm dat we onze uitstoot moeten minderen. Cijfers en verwijzingen uit onze podcast komen uit deze rapporten.

WATT: Een interessante reportagereeks over het klimaat op Canvas die ook aan jongeren kan getoond worden ter informatie en educatie.

Youth 4 Climate: Deze website verzamelt ideeën om het klimaatbeleid te beteren. Heb je zelf een idee? Plaats het dan op deze website en breng het onder de aandacht.

Aflevering gemist?

Je kan ze allemaal opnieuw beluisteren op onze kanalen soundcloudyoutube , SpotifyItunes of via mijn website.

Meer tips en informatie?

Ik maakte een herbruikbare Zero Waste Kalender met 365 zero waste tips. Daarin krijg je het hele jaar door leuke tips om je afvalberg te verkleinen!

Thumb Zero Waste Kalender
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook