Zero Waste podcast over verpakkingen

#20: Zero Waste verpakkingen (gast: Karine Van Doorsselaer)

Horen verpakkingen thuis in een wereld zonder ‘waste’? Kunnen we alle onnodige verpakkingen weglaten en welke verpakkingen zijn wél duurzaam? Wat met ‘bioplastics’? Hoofddocente materialenleer en Ecodesign Karine Van Doorsselaer komt langs om ons meer te vertellen over alle materialen in verpakkingen. Welke zijn recycleerbaar, welke niet? En welke keuze maken we het best als consument?

logo kudzu webshop
Logo Lilibulk

Luister via:

Logo Spotify
Logo Itunes
logo google podcast

Shownotes

01:50 – Dunne plastic zakjes voor groenten en fruit voortaan verboden in Brussel en Wallonië: Vlaanderen kiest nog niet voor deze maatregel.

03:17 – Onze herbruikbare boekenkaften uit aflevering 2: een luisteraar had hier nog enkele vragen over.

12:03 – Koop je beter plastic of glazen flessen: De universiteit van Vlaanderen. Karine Van Doorssealer geeft je het antwoord op die vraag.

Klimaatbewust Consumeren door Karine Van Doorselaer

Klimaatbewust consumeren

Dit boekje van Karine Van Doorsselaer biedt inzicht in ons consumptiegedrag en geeft heel wat tips mee. Door producten kritisch en met kennis van zaken te beoordelen, kunnen wij als consument sturen en zelf bepalen wat goed is voor ons én het milieu.

De opbrengst gaat naar vzw Durme, een natuur- en milieu vereniging in Lokeren!

Bestel het hier

13:00 – Het butterfly model: Dit model illustreert hoe circulaire economie hoort te werken en welke stappen het materiaal ondergaat.

44:00 – Oliobox.be: recycleer je frituurolie en bekijk de inzamelpunten.

Recycleerbaar of niet?

Jullie stuurden ons foto’s op van verpakkingen met de vraag of ze al dan niet recycleerbaar zijn. We selecteerden daar enkelen uit die duidelijk regelmatig terug kwamen. Luister naar de aflevering om te weten te komen hoe deze gerecycleerd kunnen worden!

Nutrilon verpakking
Verpakking bouillon knor
Plastic Free verpakking

Kristof in de podcast van ‘wie is de mol’

Beluister hier het gesprek:

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op Youtube, Soundcloud, Spotify, Itunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je een blog met tips volgen. Ook maakte ik een boek met 366 Zero Waste tips.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook