Zero Waste Podcast over water en frisdrank

#19: Over water en frisdrank (gast: Patrick Doyen)

Patrick Doyen vertelt Veerle en Kristof over duurzame oplossingen rond water en frisdrank. Doordat hij bijna 25 jaar lang in de drankenindustrie gewerkt heeft, is deze man een expert op dat gebied. We hebben erg veel bijgeleerd in dit gesprek! Hopelijk jullie ook.

Luister naar de podcast via je favoriete kanaal: Soundcloud , Itunes, Spotify, google podcast of Youtube.

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door Kudzu.be en Lili bulk! 2 prachtige ‘zero waste’ initiatieven die de moeite waard zijn om eens uit te checken. Heb jij ook interesse om ons te steunen? Neem dan contact op.

Logo Lilibulk

Luister naar de podcast via:

Logo Spotify
Logo Itunes
logo google podcast

Uitleg Robinetto

Shownotes

18:07 – De boombar: Een innovatief en duurzaam project voor festivals, waar Patrick Doyen ook inspiratie bij haalde voor zijn eigen label.

33:55 – Robinetto: Het label dat Patrick Doyen heeft opgericht om duurzame alternatieven aan te bieden voor frisdranken en water.

37:10 – De bevers van Chaudfontaine: Een spotje dat ons heeft laten verlangen en geloven naar flessenwater.

39:44 – Wetenschapper over de kwaliteit van kraantjeswater: Marjolein Vanoppen (Ugent) maakt nog eens duidelijk dat kraanwater een prima, gezond product is. Andere bekenden trachten met een campagne dit te promoten.

42:38 – Café Ouest: Meer info over het café van Patrick Doyen. Aarzel niet om eens langs te komen!

46:37 – Aquaflanders: waar komt jouw kraantjeswater vandaan? Geef je postnummer in en zoek het uit op deze website.

49:01 – Soda Stream: een goede oplossing voor wie thuis bruiswater in flessen wil vermijden.

‘Als de stroper boswachter wordt’ : Een interview met Patrick Doyen voor Zwijgen is geen optie. Hier gaat hij nog dieper in op het afvalprobleem in de drankenhandel.

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je ook een blog volgen en ik deel dagelijks tips en ervaringen op mijn sociale media. Ook maakte ik een boek met 366 Zero Waste tips.

3 Replies to “#19: Over water en frisdrank (gast: Patrick Doyen)”

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook