Zero Waste Podcast: een introductie

#1: Zero Waste, een introductie

De eerste aflevering van “E!Colle”, onze podcast over Zero Waste! Wat is de betekenis van Zero Waste? Is het moeilijk om zonder afval te leven? We overlopen vragen die jullie opgestuurd hebben en Kristof krijgt zijn eerste Zero Waste challenge!

Luister naar de podcast via Soundcloud , Itunes, Spotifygoogle podcast of Youtube. Abonneer je op ons kanaal en mis niets van deze avonturen.

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Shownotes:

01:58 – Lauren Singer: Veerle haar eerste inspiratiebron voor een afvalvrij bestaan.

10:25 – Mei Plasticvrij: Een organisatie die mensen sensibiliseert om een maand lang plastic te vermijden.

21:33 – Ma Vie en Vert: Een lijst met verpakkingsvrije winkels kun je vinden op deze blog.

26:40 – Boeren en Buren: Hier haal ik lokale groenten, fruit en zoveel meer.

30:30 – Färm Brussel: Wie in de buurt van Brussel woont of werkt kan eens langsgaan in één van deze winkels. Biologisch en een groot deel afvalarm!

Zero Waste Challenge:

De eerste challenge voor Kristof en al wie mee wil doen: koop een brood in dit zakje! Weiger dus het plastic zakje van de bakker zelf!

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Om iedereen op weg te helpen maakte ik een herbruikbare Zero Waste Kalender.

Thumb Zero Waste Kalender

16 Replies to “#1: Zero Waste, een introductie”

 1. Super ideetjes en een hart onder de riem, merci!
  Voedselteams.be is ook een geweldig alternatief voor de supermarkt. Wij hebben er eentje opgericht in onze buurt. Ze leveren groenten en fruit zoveel mogelijk los en meer en meer in glazen herbruikbare potjes, vis, vlees en kaas blijft wel een moeilijke. Maar misschien moet ik ook eens beginnen suggesties doen.

  Go Kristof, brood is trouwens makkelijk zelf te maken. We hebben heel goede molenaars in de buurt! Maar dat is de voor een volgende uitdaging 😀

  1. Bedankt voor je fijne reactie! We houden je ook op de hoogte over de challenge van Kristof!

 2. Net de podcast beluisterd en ik ben heel enthousiast! Het is tof gebracht en geeft veel informatie op een no-nonsense manier. Ik kijk uit naar de volgende afleveringen 🙂

  1. Superleuke reactie. Ik kijk ook stiekem uit naar de volgende afleveringen 🙂 Bedankt om dit berichtje te plaatsen!!

 3. Tof. Eventueel volgende keer met video streamen? Ik heb liefst mijn podcasts toch met beeld als ik dat moment kan kijken, ook leuk voor dingen effectief te tonen; zakjes of de website waar je naar verwijst e.z.
  Kan via Facebook Live, Twitch Live of Youtube Live en als er dan mensen toevallig zouden intunen kan er wat interactiviteit met het publiek?

 4. Heel leuk gedaan, tof om naar te luisteren, duidelijk voor leken en boordevol bruikbare tips! Ik kijk al uit naar de volgende aflevering!

 5. Toffe podcast! Ik heb er met veel plezier naar geluisterd. Leuke challenge ook die ik zeker ook wil aangaan (beginnend 0 waster). Ik ben alvast benieuwd naar de volgende!

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook