#43: Meten is weten en voedsel winnen (Gast Elke Markey van Foodwin)

Waar wordt het meeste voedsel verspild? Pas wanneer je dat weet, kan je het als organisatie of bedrijf te lijf gaan. Foodwin helpt bedrijven door te wegen, meten en noteren. Achteraf gezien blijken de meetresultaten vaak iets heel anders te zeggen dan wat mensen op het eerste zicht zouden denken. Elke Markey vertelt ons niet alleen over de werking van Foodwin, maar ook over de filosofie en hoe ze er voor zorgen dat verschillende ideeën en losse organisaties elkaar ontmoeten.

Luister naar de podcast via je favoriete app:

Luister via: Apple Podcast , SpotifyGoogle Podcast , DS Podcast , ….

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Vind je deze podcast leuk?

Schenk ons een virtuele koffie.

Beoordeel ons op checkpod.

Shownotes:

00:02:40 – Veerle heeft een update over Mike Connon-Brookes: hij kocht inmiddels nog meer land en wil dit ombouwen naar “regeneratieve landbouw”. Wat dit is, zie je in het filmpje hieronder. Meer informatie over Mike Connon-Brookes en zijn landbouwplannen kan je vinden in dit artikel.

00:06:20 – Albert Heijn start verpakkingsvrij winkelen in Rotterdam. Het artikel, inclusief de reactie van Elisah Pals van Zero Waste Nederland kan je vinden op de nieuwssite van Albert Heijn.

00:11:35 – Veerle heeft gefaald en is niet geslaagd in de waterchallenge, maar heeft alle informatie bewaard en komt er zeker nog op terug.

00:18:45 – Ontdek de organisatie en werking van Foodwin op foodwin.org.

00:34:30 – Ben je van Brugge? Dan kan je mee doen met foodwinnersbrugge.be.

00:37:40 – Stem vanaf donderdag 28 april op je favoriete genomineerde van de Food Waste Awards.

01:04:31 – Het artikel in de morgen over de psychologische kant van vlees eten: waarom is het zo’n gevoelig onderwerp? Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, ziet daarvoor een aantal redenen. (Geen abonnee? Lees het in het krantenarchief van je eigen bibliotheek op mijn.bibliotheek.be.)

01:06:30 – Kom op 11 en 12 mei 2022 online of IRL naar het foodwaste fest en ontmoet er Elke en het hele team van Foodwin.

01:06:50 – Veerle geeft binnenkort haar laatste lezing in Merchtem op donderdag 5 mei. Wees er nog 1 keer bij en schrijf je in.

Meer tips over Zero Waste?

Ik ontwierp een herbruikbare Zero Waste Kalender met 366 tips om zichtbaar én onzichtbaar afval te verminderen.

Thumb Zero Waste Kalender
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook