Bert Gabriëls in "aflevering 28: Zero Waste on Stage"

#28: Zero Waste on stage (Gast: Bert Gabriëls)

Bert Gabriëls is stand-upcomedian én jurist. Hij tracht zijn shows zo CO2 neutraal mogelijk uit te voeren en vertelt over die ervaring. Verder vragen we zijn mening over de klimaatzaak en hebben we het uiteraard over het vallen en opstaan in een transitie naar een CO2-neutrale samenleving.

logo kudzu webshop

Deze aflevering werd gesteund door Kudzu.be.

Wil je ons ook steunen? Dan zetten wij jou in de kijker. Neem contact met ons op

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Wat is volgens jou de Zero Waste Win of Zero Waste Fail van het jaar?

In december kunnen jullie stemmen op dé Zero Waste Win of Zero Waste Fail van het jaar. Maar eerst zijn er nominaties! Hoorde je iets in het nieuws waarbij je spontaan wou applaudisseren? Of las je in de krant een enorme fail waarbij je diep zuchtte? Wie of wat verdient het volgens jou om even in de bloemetjes gezet te worden? Stuur ons je suggesties op via zerowastepodcast@veerlecolle.be !

Shownotes:

00:02:30 – Update over Ineos: De fabriek moet wachten met ontbossing. haventerrein.

00:15:30 – Bert zet zijn wagen op Cozycar om te delen. Woon je in de buurt? Dan kan je zijn wagen even lenen!

00:18:00 – Veerle heeft een afspraak met de gemeente en partago om eventueel dit deelautosysteem in haar buurt te starten.

00:19:30 – Bert heeft de afvalarme winkel van Mechelen, Kabas ontdekt en is tevreden: hij kan nu winkelen met minder afval.

00:28:20 – Er worden olijven gekweekt in België, zoals Bert voorspelde in zijn show. Toevallig, familie van ons heeft als eerste met succes kunnen oogsten. Wil je dit project volgen kan je terecht op de site van Co and Oil.

00:45:30 – De klimaatzaak wil een ambitieus klimaatbeleid. De rechtszaak gaat van start op 16 maart 2021! Wil je alle updates volgen of mede-eiser worden? Dan kan je terecht op klimaatzaak.eu!

00:49:50 – In Nederland heeft Urgenda de rechtszaak voor een beter klimaatbeleid gewonnen.

00:58:20 – In België bestaat sinds kort een bank die niet wil investeren in fossiele brandstoffen: NewB. De bankt werkt als een coöperatie. Je kan er nu verzekeringen afsluiten. Vanaf januari is bankieren ook mogelijk. Wil je jezelf aansluiten, bekijk de info op de website van newB.

00:59:48 – Er zijn mogelijkheden om duurzaam te beleggen. Op Fairfin heb je een overzicht van welke banken wel in orde zijn of hoe je ook je geld duurzaam kan investeren. Bekijk zeker ook de actie “move your money“.

01:04:00 – Bij de filmindustrie schenkt het VAF (Het Vlaams Audiovisueel Fonds) subsidies voor opnames met oog voor duurzaamheid. Op de site van het VAF kan je de voorwaarden vinden om dit “E-mission” label te krijgen.

01:07:47 – Ga aan de slag met groene klei om een gezichtsmasker te maken tegen puistjes. Je kan het bestellen op druantia of in een biowinkel in de buurt.

01:09:30 – Bekijk de show ‘Van mij mag het’ en weekoverzichten van Bert Gabriëls op zijn youtube kanaal.

01:09:30 – De eindejaarshow van Bert zal ook te zien zijn op Streamz. Daar kan je ook terecht voor “gelukzoeker” en binnenkort ook de eindejaarshow van 2019. ‘Toen er nog écht nieuws was.’

Aflevering gemist?

 Alle afleveringen kan je opnieuw beluisteren via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen. Vind je deze podcast goed? Of heb je opmerkingen? Laat gerust een review achter!

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je een blog volgen en ik deel dagelijks tips en ervaringen op mijn sociale media. Ik ontwierp een boek met 366 Zero Waste tips.

1 Reply to “#28: Zero Waste on stage (Gast: Bert Gabriëls)”

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook