Zero Waste Podcast afl 45

#45: Online andere inspireren met Eve The Econista

Eve The Econista maakt video’s, zingt en blogt over duurzaamheid. Hoe en waarom begin je zoiets? Heeft dit eigenlijk nut? Een gesprek over content creaties voor het klimaat, 2de hands fashion, positieve en negatieve reacties, jongeren en jawel, vliegschaamte.

Luister naar de podcast via je favoriete app:

Of luister met je smartphone via: Apple Podcast , SpotifyGoogle Podcast , DS Podcast , ….

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Vind je deze podcast leuk?

Schenk ons een virtuele koffie.

Beoordeel ons op checkpod.

Shownotes:

00:00:00 – Onze gast in deze aflevering is Eve the Econista. Ontdek haar content, blog en filmpjes op haar website of volg haar op instagram, tik tok en youtube.

00:03:00 – Bekijk de actiebeelden van Catapa: #expresdefect op de Ghelamco arena in Gent.

00:04:50 – Gent Fairtrade voerde eerder ook al een actie op de Ghelamco arena met witte T-shirts. Ze wilden hier vooral mee benadrukken dat Fair trade, bio en lokaal een lekkere match vormen, om tot een duurzame voedingsindustrie te komen.

00:09:02 – Eveline (Eve The Econista) maakte eerder een reis met de trein naar Berlijn en keerde terug met het vliegtuig. Ze maakte een interessante vergelijking in duur, prijs en gemak.

00:13:05 – We hadden het al eens over vliegschaamte en de impact van vliegtuigen in aflevering 10 met Toby van “Zomer Zonder Vliegen“.

https://www.veerlecolle.be/2019/04/17/zomer-zonder-vliegen/

00:20:25 – Veerle heeft afwasmiddel gemaakt van klimop. Haar inspiratie haalde ze bij Anne Drake. Je gebruikt slechts 50 gram klimop bladeren en 1 liter water. Mix dit samen en kook nadien de mix even kort op het vuur. Nadien zeef je de stukjes klimop er van tussen en hou je de vloeistof bij. 1 koffiekopje per afwas volstaat. Het middel schuimt niet, je water is groen, maar het resultaat mag er zijn.

00:32:40 – Eveline werkt ook bij Mixua Ecotours waar ze een wandelroute organiseert langs duurzame modewinkels, tweedehandswinkels of andere duurzame winkels.

00:38:48 – Eveline koopt haar kleren tweedehands, maar Marlies, eerder bij ons te gast koopt alles tweedehands, één jaar lang. Die aflevering geeft nog meer tips in de wereld van hergebruik:

https://www.veerlecolle.be/2022/02/22/41-kan-je-leven-zonder-iets-nieuws-te-kopen-gast-marlies-van-wemmel/

00:55:50 – Kristof ging naar een boekvoorstelling van Katharine Hayhoe, een klimaatwetenschapper die positief staat tov de veranderingen en de hoop niet op geeft. Het boek heet in het Nederlands: “Hoop voor de aarde“.

00:57:10 – Het boek “feitenkennis” richt zich op het positieve: niet alles is vaak zo slecht als we zelf denken. Eveline raadt het aan voor wie wat nood heeft aan positiviteit.

Meer tips over Zero Waste?

Ik ontwierp een herbruikbare Zero Waste Kalender met 366 tips om zichtbaar én onzichtbaar afval te verminderen.

Thumb Zero Waste Kalender
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram
Facebook